Harmaa Pardon? musiikkiyhteistyöhon Lapua 1976 Elokuvan kanssa!

On suuri ilo ja kunnia ilmoittaa, että Harmaa Pardon? nousee musiikin raskaaseen sarjaan. 30.10.2022 lyötiin kättä päälle, että Harmaa Pardon?in musiikkia kuullaan isosti Lapua 1976 elokuvassa. ”Kivet” single julkaistaan 25.11.2022. Biisi teki vaikutuksen elokuvan tuotantotiimiin (Toni Kurkimäki, Tuukka Haapamäki, Pekka Pohjoispää) heti ensikuuntelulla. ”Kivet” tullaan versioimaan myös elokuvaversioksi yhteistyössä Gary Keskisen ja Lapua 1976 elokuvan päämuusikon kanssa vuoden 2023 aikana.

13.4.1976 KLO 7.42.
Suomen rauhanajan tuhoisin onnettomuus pysäytti koko maan. Lapuan keskustassa sijainneen tehtaan lataamorakennus räjähti satojen työntekijöiden ollessa alueella. LAPUA 1976 on tositapahtumiin perustuva draamaelokuva ihmisistä, jotka joutuvat keskelle Lapuan Patruunatehtaan räjähdystä.

Elokuva keskittyy tapahtumaketjuun, shokkiin ja kriisiin, joiden myötä eteläpohjalainen yhteisö tiivistyi ja josta se alkoi toinen toistaan tukien palautua.


Samanaikaisesti se on rakkaustarina, joka sijoittuu lakeuksille kaikille tutun historiallisen tragedian ympäristöön. LAPUA 1976 on elokuva omien pelkojen voittamisesta ja niin yhteisöjen kuin yksilöidenkin kohtaloista.


Elokuva tarjoaa myös näkökulmansa ja tulkintansa siihen, millaiset tekijät vaikuttivat traagisen tapahtumaketjun käynnistymiseen. Kyseessä on fiktiivinen elokuva, joka sijoittuu eteläpohjalaisittain ikimuistoiseen ja historialliseen miljööseen, jonka tapahtumia ei tulla koskaan unohtamaan. (Lähde: www.lapua-elokuva.fi/tietoa)

Lapua 1976 -elokuvan rakkaustarinan keskiöön on kiinnitetty nuoret, valovoimaiset näyttelijät Saana Koivisto ja Konsta Laakso. Keväällä teatterikorkeakoulusta valmistunut Saana Koivisto nousi tutuksi Antti J.


Jokisen Helene-elokuvasta ja näyttelijä Konsta Laakso miespääosastaan Markku Pölösen Oma maa – elokuvassa. Yhdessä Hannu-Pekka Björkmanin kanssa näyttelijät tulkitsevat Lapuan patruunatehtaan räjähdyksestä kertovaa tarinaa.


Lapua 1976 -elokuvan muissa merkittävissä rooleissa nähdään pitkä lista pohjalaislähtöisiä näyttelijöitä. Rooleihin on jo kiinnitetty näyttelijät Jussi Lampi, Leo Honkonen, Johanna Koivu, Juha Lagström, Pirkko Uitto, Jarmo Perälä, Timo Teern, Irina Isberg, Juha Uutela, Teemu Mäkinen, Sonja Halla-aho, Teemu Kettula, Tapani Korhonen ja Kristiina Karhu. Lisäksi elokuvassa nähdään satoja avustajia suurissa joukkokohtauksissa. (Lähde: www.sttinfo.fi)