BÄNDIT

Myrskypojat

KARISMAATTISTA HAVITTELUA

Myrskypojat tarjoilee poppia 80-90 -lukujen tunnelmissa hopealautasella. Kokeilevaa hittipoppia suomeksi vääntävä kultainen nelikko nostattaa fiilistä takuujytkeellä ja heleillä melodioilla. Mysteerejä ei tästä musikaalisesta herraseurueesta puutu. Tai luulen ainakin, että kyseessä on kolmijalkaiset.

Myrskyisestä lähiöstä menestykseen ponnistavan kasvottoman poppariseurueen tunnistaa kuitenkin kansallisromanttisesta pilkkeestä silmäkulmassa. Musiikilliset ja ulkomusiikilliset vibat ovat varmasti faneille mieleen laajalla ikäskaalalla. Ihan takuulla. Uuh.

Myrskypoikien debyyttituplasingle ilmestyi joulukuun toinen päivä 2022 ja ”Yhdeksäs Joulu” nimeä kantava lähes eeppinen teos saapui ihmisten joulumieliin, todennäköisesti pysyvästi, viikkoa myöhemmin. Tuplasinglen biisit ”Myrskylä” ja ”Tuu Takas” ovat porautuneet jo lähtemättömästi sankan fanijoukon ihon alle. Myrskypoikien tuotantoa pääsee kuuntelemaan kaikissa suoratoistopalveluissa. Nyt. Ai ettien että.

TJOY Entertainmentin mediavastaavan haastattelussa heleä-ääniseltä Juhani Hakomäeltä kysyttiin, että mikä Myrskypoikien salaisuus on. ”No, me ja siis meidän biisit ollaan niinku tarttuvii. Silleen niinku haju, joka ei lähe iholta ees saippuapesus vege. Se dunkkis vaan niinku leijuu. Tai niinku joku tauti tiätsä. Tää on niinku mageet, niinku ihan leffaa bro. Mut bro, ei meil oo niinku mitään tautei. Viel. Mut silleen jalat maas mennään vaik keikkoiki on jo tarjottu ja joulupiparii ja kaikkee. Tiätsä?”

”Ja sit toi Yhdeksäs Joulu on niinku varmaan aika moneen potenssiin esim niinku ”Sika” tai ”Oi Jouluyö” tai muut noi niinku maailman kovimmat joulustyget. Mut Tapani käski meiän heebojen kans mennä kolme jalkaa maassa ja leuka rinnas, ni niin me sit nyt niinku mennään. Tiätsä nöyrästi. Tiätsä.” 

Että semmosta. Mutta on kyllä käsittämättömän lahjakas popparijengi. Myrskypojat – ihan timankia ja pikkasen orankiakin.

Myrskypojat on:
Juhani Hakomäki – vokaalit
Verneri Niemelä – vokaalit
Johannes Niemelä – vokaalit
Filip Jåfs – synat, kannut, jytkeet, tingelit, tangelit ja mix&match

Manageri: Tapani Paananen