Lapua 1976 -elokuvasta tuttu HARMAA PARDON? julkaisi debyyttialbuminsa Mielestä ja vastaan

Lapua 1976 -elokuvasta tuttu HARMAA PARDON? julkaisi debyyttialbuminsa Mielestä ja vastaan
Albumin kappaleiden taustatarinat kasvattavat kokonaisuuden massiivisiin mittasuhteisiin

Ammattimuusikoista koostuva kollektiivi HARMAA PARDON? on tänään julkaissut debyyttialbuminsa Mielestä ja vastaan. Levyllä vellovat suurina aaltoina niin tunteet, soundit kuin sävellyksetkin, jotka pursuavat monipuolisesti tämän vuosituhannen suomalaisen musiikin helmistä inspiroituneita vivahteita.

Perusluonteeltaan melankoliseen, ajoittain jopa synkkään albumiin on ujutettu myös vallan riemukasta meininkiä. Turvallisen tuttuun suomirockin keitokseen on lisätty mausteita punkista ja raskaammastakin rockista. Kokonaisuuden täydentävät herkemmän pään rock-balladit.

Yhtyeeltä kysyttäessä: Onko Mielestä ja vastaan vuoden kovin suomirock-levy? He vastaavat itsevarmasti: ”Todennäköisesti on”. Kollektiivin filosofiaan kuuluukin vahvasti ajatus: ”Anteeksi ei liiemmin pyydellä, mutta annetaan kyllä.”

”Levy oli ’valmis’ jo loppukesällä 2023, mutta pienen mietiskelyn jälkeen halusimme levylle lisää reippaampia sävyjä. Tie vei takaisin studioon ja synnytimme vielä 6 uutta biisiä. Uuden kierroksen jälkeen syntyivät muun muassa tulevan kesän korvamato Mun Kärlek Jetaime, avausraita Ystävä sä mun ja radiosoitossa hyvin pyörinyt Jaathan -single. Päätimme jättää vanhemmat julkaisut, kuten Lapua 1976 -elokuvasta tutut Kivet ja 40 Viimeistä henkäystä, pois tältä albumilta. Ne saivat tehdä tilaa uudelle tuotannolle”, Gary Keskinen ja Jaakko Piri muistelevat, ja jatkavat:

”Albumilla sukellellaan ennen kaikkea ihmismielen ristiriitaisuuksien sopukoissa. Lyriikoissa on kuultavissa tavoiteminän ja todellisen minän alati käytävää taistelua. Vastapuolelta löytyy kuitenkin myös tarinankerrontaa, nykyihmisen ruodintaa sekä myös ihan puhdasta rakkauttakin.”

Levyn kärkibiisinä toimii kakkosraita Mun Kärlek Jetaime, jonka nimessä on käytetty häpeilemättä kolmea kieltä. Yhtye kertoo kappaleen syntyneen siitä ajatuksesta, että äidinkielellä kerrottuna sanoissa on enemmän tunnetta, voimaa ja merkitystä:

”Mun Kärlek Jetaime ei ole tekstinä niitä Pardonin syvällisimpiä, mutta näin ei ole tarkoitettukaan. Turhia miettimättä annetaan mennä vaan ja nautitaan hyvästä fiiliksestä, vaikkapa tulevan juhlaillan etkoilla. Aivot narikkaan ja rytmikkäästi nannattelemaan, ikään kuin huomista ei olisikaan.”

Kollektiivin ytimessä toimivat kitaristi Gary Keskinen (mm. Leo Stillman, Negative, Technicolour) sekä Jaakko Piri (Deathray, Dummy ja dmbstr). Levyn muina soittajina toimivat rumpali Teijo Jämsä (mm. Apocalyptica, Sunrise Avenue), rumpali Kaasu ”Gas Lipstick” Karppinen (mm. HIM, Kyyria). Muita tuotannossa vierailleita artisteja ovat olleet 90’s Fin Cover Boyz & Girlz!, Sampsa Astala, Jani Hölli, Henrikki, Faktio, Peltsi ja Kalle O’. Bändin luottomiksaajana toimii Sound Supremen Janne Saksa.

Digitaalisen julkaisun lisäksi, Mielestä ja vastaan -albumista on saatavilla myös 150 kappaleen rajoitettu spesiaali-CD, jonka mukana saa fyysisen kirjasen täynnä visuaalista herkkua sekä kappaleiden sanoituksia. Mukana on myös QR-koodi, jonka kautta pääsee salatulle sivustolle katselemaan kuvamateriaalia, lyriikoita sekä kuuntelemaan kappaleiden demoversioita.

Kappalelistaus:
1. Ystävä sä mun
2. Mun Kärlek Jetaime
3. Verhot
4. Korjaa mut
5. Peitto
6. Tänään lupaan
7. Mestari
8. Jaathan
9. Tunnin mittainen sielu
10. Mitään tai ketään
11. Haikee oon
12. V.T.E.K. (Bonus Track)
13. Sanojen arkku (Bonus Demo)

Lapua 1976 -elokuvassa ja sen Soundtrackilla on mukana HARMAA PARDON? -porukalta yhteensä kuusi teosta. Pardon koosti kokonaisuudessaan myös Lapua 1976 elokuvan soundtrackin ja julkaisi sen samaan yhtiöön kuuluvan TJOY Entertainmentin kautta suoratoistopalveluihin ja CD:lle. Loppuunmyydyn CD:n tuotto lahjoitettiin joulukuussa hyväntekeväisyyteen Mieli ry:lle.

WEBSITE | INSTAGRAM | FACEBOOK | SPOTIFYMEDIALLE:
Lataa Mun Kärlek Jetaime (2:16) radiosoittoon täältä.
ISRC: QZK6P2407131

Mielestä ja vastaan -kansikuva
Mun Kärlek Jetaime -kansikuva
Promokuva: Tuukka Kiviranta

Lue täältä lisää albumin taustatarinoista.

Albumilla esiintyvät muusikot:
Jaakko Piri: säv, san, vokaalit, instrumentit 1-13
Gary Keskinen: säv, instrumentit 1-3, 5-9, 11
Teijo Jämsä: rummut 1, 2, 4, 5, 7-12
Gas Lipstick: rummut 3, 6
Jani Hölli: piano 5
Henrikki: san, vokaalit 9
Vilhelmi Masanen: san 9
Dennis Ekman: vokaalit 2

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Jere Saajoranta
+358 45 237 7878
jere.saajoranta@gingervine.com

Ginger Vine Management & PR
www.gingervine.com